Vakantie aan zee is gezond

Wanneer het zonnetje erdoor komt en er staat een zuchtje wind en je hoort het geruis van de zee, dan kom je tot rust. Langzaam voel je de spanning van je afglijden, je gedachten over werk raken op de achtergrond en na een half uurtje wandelen voel je je zelfs ‘gezond’. Dus ja,  een dag (of week) aan zee is gezond! Maar hoe kan dat toch?

Gezonde zeelucht

Iedereen heeft het wel al eens gezegd: zeelucht is goed voor je gezondheid. Maar waar zit hem dat nu in? Onderzoekers geloven dat er negatieve ionen in zeelucht zitten. En laten net deze moleculen een positief effect op onze gezondheid hebben. En blijkbaar is het: hoe meer negatieve ionen, des te frisser de lucht.

westende-bad

Relax aan zee

De moleculen in zeelucht helpen om zuurstof in ons lichaam op te nemen. Bovendien zorgen ze ervoor dat we van onze stress afkomen. Negatieve ionen brengen namelijk onze serotoninevoorraad op pijl, een lichaamsstofje dat invloed heeft op stress en ons humeur. Ook hoofdpijn en lusteloosheid verdwijnen tijdens een stevige wandeling aan zee als sneeuw voor de zon.

Hoor je het ruisen der golven?

En dan heb je natuurlijk nog het heerlijk ruisende geluid van de golven. Volgens onderzoekers werkt dit geluid tot ver in je hersenen door met als gevolg totale ontspanning. Het is dan ook niet voor niets dat je relaxt thuiskomt van een vakantie aan het strand; je hebt weer volop zin om nieuwe dingen te ondernemen.

Hooikoorts

Een uitstapje naar zee is ook een prima idee voor mensen met hooikoorts of astma. Zeker wanneer de wind vanaf zee komt is de lucht pol- en stuifmeelvrij. Houd er wel rekening mee dat de zeelucht je hooikoortsproblemen niet geneest: wanneer je weer naar huis gaat en onverhoopt tussen de pollen beland, keren de symptomen terug.

Gratis pedicure

Nog een positief punt van je vakantie aan zee is dat je elke dag een gratis pedicure krijgt. Door met je blote voeten in het zand te lopen, slijt het eelt van je voeten en voelen ze weer veel zachter aan! Plus, er is ook niets heerlijker dan met je blote voeten even tot aan de zee gaan. Zo’n verfrissing!

Vakantie in Middelkerke

Een vakantie aan zee hoeft ook niet saai te zijn om ontspannend te zijn. Daarom organiseren badsteden, vooral in de zomer, talloze evenementen en activiteiten. Je kan lekker gaan eten of zelfs een dansje placeren (met die zacht aanvoelende voeten!).

Scroll naar boven