Hypes op de zeedijk

Zoals elk jaar vinden we ook op de zeedijk enkele hypes terug. In 2016 waren dat zeker en vast  het waveboard en het hoverboard.

Welk board?

Het waveboard

Waveboards zijn op zich geen nieuwigheid, maar doken toch weer op langs de dijken en speelpleinen. Simpel uitgelegd is een waveboard een soort skateboard, met in plaats van 4 wielen, 2 wielen (zie foto).

waveboard

Waveboarden is skaten, surfen en snowboarden in één! Door een natuurlijke vloeiende lichaamsbeweging krijgt het waveboard vaart. Het is net alsof je aan het snowboarden of surfen bent, maar dan op straat.

Je drijft het waveboard dus met je eigen lichaamsbeweging aan zonder dat je voeten de grond raken. Je hoeft niet meer af te zetten zoals bij een gewoon skateboard.

Het Hoverboard

Een veel recenter beeld op de dijk deze zomer waren de hoverboards. Massaal lieten kinderen en jongeren zich rondrijden op een soort zelf-rijdende “plank”.

hoverboard

Het gebruik van dit apparaat lijkt ingewikkeld, echter, is het vrij eenvoudig in gebruik. Zodra je druk uitoefent op het apparaat, beweegt het naar de gewenste locatie. In het begin kan balans nog een obstakel zijn, meestal is dit probleem al na 20 minuten verholpen.

Verder is het aanbevolen om te oefenen in een veilige omgeving en daarbij houvast te zoeken. De hoverboard bevat een geruisloze elektrische motor en twee pressure pads. Via deze pressure pads wordt de richting en snelheid bepaald.

Draag bescherming

Zowel bij wabveboarden als hoverboarden gebruik je best bescherming zoals een held, knie-, pols- en elleboogbeschermers. Toch zeker totdat je het boarden onder de knie hebt!

Benieuwd wat in 2017 de hypes op de zeedijk zullen zijn…

Scroll naar boven